Omgeving

Ook is dit de ideale uitvalsbasis voor tal van bezienswaardigheden in de streek zoals de grotten en wildpark van Han-Sur-Lesse, het stadje Rochefort met zijn Trappist en grot, Bouillon met zijn kasteel en wildpark, Dinant waar een bezoekje aan de citadel zeker de moeite waard is of een boottocht op de Maas.

Het boekendorp Redu, het Euro Space Center van Transinne, ... Ook de actieve buitensporter komt hier zeker aan zijn trekken. Talloze wandelroutes, mountainbikeroutes, kajak op de Lesse of de Semois, paintball, gps-tochten, langlaufen  enz.... Ons Natuurhuisje is rustig gelegen en toch dichtbij van alles, op 3 km vindt je een kleine supermarkt waar ze ook brood vekopen en een zéér gekende hoeveslagerij "Boucherie de la ferme.

Onze vakantiewoning ligt werkelijk midden diverse natuurlandschappen en natuurgebieden. Op een paar kilometer afstand liggen de stadjes Beauraing, Wellin, Rochefort, Han-sur-Lesse waar je een diversiteit vindt aan winkeltjes, restaurants, cafeetjes en terrasjes.

Wie van gps-circuits houdt, kan een gratis app "Explore Val de Lesse" downloaden met meer dan 60 wandel-, fiets-, auto- en ruiterroutes! Ervaar het snelstromende water van de Lesse dankzij de beroemde afvaart van de Lesse. Met de kajak vaart u langs adembenemende landschappen maar ook langs de Naaldrotsen van Chaleux, een beschermd natuurmonument dat fier boven de Lesse uittorent.

De streek, die aan de voet van het Ardense massief ligt, kan tevens bogen op een aparte geologie, met sterk gevarieerde landschappen die resulteren uit het samenspel van 3 contreien : de Condroz, de Famenne en….de Calestienne! Onze ongerepte natuur is ongetwijfeld een van de vele troeven van de streek, maar te midden het weelderig groen schuilt ook een rijk bouwkundig erfgoed.

Kortom, in de Lessevallei is aan architectonische parels geen gebrek! Ontdek onze verstilde dorpjes en hun verdoken kapelletjes bewaakt door statige kasteelhoeves en parmantige kastelen, maar ook kokette steden waar u naar hartenlust kunt genieten van een flinke portie retail therapy! Maar de Lessevallei kan ook bogen op een andere rijkdom die van onschatbare waarde is: de aangeboren vriendelijkheid van onze inwoners!

Terwijl u op een gezellige streekmarkt smakelijke streekproducten proeft met een glaasje trappist,  maakt u zeker kennis met onze hartelijke inwoners. Ze ademen een typische “joie de vivre” en geven maar al te graag hun geheime adresjes en lievelingsadresjes prijs…  Er valt zoveel te beleven in de Lessevallei : een brede waaier bezienswaardigheden, sportieve activiteiten, accommodatiemogelijkheden en restauran ts waar u van onze smakelijke streekkeuken of gastronomische hoogstandjes kunt genieten!